JA, ik wil lid worden van de V.V. Stedum of SJO STEO! AANMELDEN

Stedum 1 begint competitie met nederlaag

Stedum moest de eerste competitiewedstrijd in Groningen tegen VVK. VVK speelde afgelopen seizoen ook in de 4e klasse, waarin het de nacompetitie haalde maar dus niet wist te promoveren. Stedum wist dat het op het altijd dicutabele kunstgras moest spelen tegen een goede tegenstander. Stedum moest het nog zonder de geblesseerde Jaap Dijkema en de vakantievierende Yankee Ronald Werkman doen.

Stedum begon de wedstrijd goed en de eerste helft ging gelijk op. In de eerste twintig minuten wist VVK zelfs nog geen kans te creeren, totdat doelman De sturler de bal teruggespeeld kreeg. Boeli speelde de bal iets te ver voor zich uit, terwijl de spits van VVK in de buurt was. Boeli corrigeerde met een sliding, waarbij de spits makkelijk naar de grond ging. Het resultaat was een gele kaart voor Boeli en een penalty, welke werd benut 1-0. Vijf minuten later werd het zelfs 2-0. Uit een moeilijke hoek wist een VVK'er Boeli te verschalken in de korte hoek, waar Boeli rekende op een voorzet. Zo gaat de wedstrijd gelijk op en sta je toch met 2-0 achter. Aderlating voor Stedum was vervolgens het gebleseerd uitvallen (enkel) van Tim de Jonge, die in de rust afgevoerd werd naar het ziekenhuis. Tim werd vervangen door Klaas Lubbers.

Stedum liet het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Er werd als ploeg hard gewerkt en duels werden gewonnen. Uit een voorzet van Jacco kopte Siebrand even later dan ook knap tegendraads over de keeper de gelijkmaker in. Na rust ging Stedum op zoek naar de gelijkmaker, waarbij Jacco met zijn snelheid tot twee keer toe gevaarlijk was. Het was echter VVK die uit een counter gevaarlijk was en er snel uitkwam. Klaas Lubbers moest op 20 meter een overtreding maken. Deze vrije trap werd prachtig ingeschoten door de aanvoerder van de tegenstanders 3-1. In de laatste minuten vielen ook nog de 4-1 en 5-1, na een goed uitgevoerde schwalbe en wederom een penalty. De laatste twintig minuten kwam Tiemen Dijk nog binnen de lijnen voor de geblesseerde Jan Spijk. Lorenzo Spitsbaard verving de moe gestreden Mark Bijman.

Aan het einde vielen nog gele kaarten aan VVK zijde, na enkele harde overtredingen. Ook de goed spelende Yannick (hopen dat juf Rikkie wil betalen) kreeg nog terecht geel na een overtreding. Trainer Krijno Bos van Stedum kreeg in de slotfase nog de rode prent na herhaaldelijk commentaar op de arbiter, die behoudens de penalty's (toch allebei makkelijk gegeven), niet eens slecht floot.

Stedum verliest dus de eerste competitiewedstrijd. Aankomende woensdagavond is er een herkansing thuis tegen De Pelikanen. We vertrouwen erin dat we dan de eerste driepunter kunnen scoren.