JA, ik wil lid worden van de V.V. Stedum of SJO STEO! AANMELDEN

Stedum met speels gemak naar zege in Nieuwolda

NIEUWOLDA - Stedum heeft zaterdag de tweede overwinning na de winterstop in de wacht gesleept. Met speels gemak werd Nieuwolda opzij gezet. Zonder goed te spelen werd het maarliefst 0-7 voor de Stedumers. De thuisploeg liet duidelijk blijken kwaliteit te kort te komen en wacht nog steeds op het eerste punt van deze competitie.

Stedum reisde naar Nieuwolda af zonder de afwezige Jacco Santing. Daar stond de terugkeer van Andries de Vries tegenover. De Vries is op de terugweg van een blessure en begon daarom nog op de bank. Vanaf het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter liet Nieuwolda de geel-zwarte brigade uit Stedum komen. Stedum speelde dit veel te onzorgvuldig uit en daarom bleef de schade voor de gastheren beperkt. Zelf kon Nieuwolda helemaal niet gevaarlijk worden, het was dan ook wachten totdat Stedum het net wel wist te vinden. Dit gebeurde dan ook, maar wel uit een dood spelmoment. Een hoekschop van Jaap Dijkema werd hard ingekopt door Ferdi de Jonge. De bal werd nog van de lijn gehaald, maar in de rebound was het wederom de Jonge die binnen kon schieten. Gedurende de eerste helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Nieuwolda kon geen potten breken en Stedum kon de ruimte die het kreeg niet benutten. Het speelde gewoonweg te slecht om voor de rust tot een grote voorsprong te komen. Passes kwamen niet aan en wanneer Stedum wel voor het doel kwam ontbrak het aan scherpte. De ploeg had voor rust dan ook weer een dood spelmoment nodig om de score uit te breiden. Het tweede doelpunt was bijna gelijk aan de eerste. Wederom een corner van Dijkema werd ingeschoten door Ferdi de Jonge, die daarmee zijn tweede van de wedstrijd maakte. Beide ploegen zochten de kleedkamer dus op met een 0-2 ruststand.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat het spelbeeld van Stedum ver onder de maat was. De ploeg stond dan wel voor, maar het voetbal was niet om naar huis te schrijven. In de tweede helft was het vanaf de kant van Stedum dan ook iets beter, al moet gezegd dat de thuisploeg daar weinig tegenover zette. Stedum kon naar hartelust aanvallen en wist in de tweede helft nog vijf keer te scoren. De 0-3 werd met gemak ingeschoten door Jaap Dijkema. Daarna wist Ronald Werkman van dichtbij de 0-4 binnen te schieten. De mooiste van de middag kwam op naam van invaller Andries de Vries. Na een mooie pass van Ferdi de Jonge wist De Vries met een mooie boogbal de keeper te verschalken en de stand op 0-5 te brengen.. Dit gebeurde trouwens na een goed uitgespeelde counter, nadat Nieuwolda tegen de paal had geschoten. Bij dit wapenfeit bleef het voor de thuisploeg. De 0-6 werd gemaakt door wederom Ronald Werkman. Werkman werd goed vrijgespeeld door Jan Spijk en alleen voor de keeper maakte hij het goed af. In de slotminuut wist Marcel Mulder de einduitslag te bepalen. Mulder schoot van zo'n 18 meter een vrije trap laag in de verre hoek.

Stedum deed dus was het moest doen. Het pakte drie belangrijke punten in de strijd om promote. Voor Nieuwolda zit er niks anders op om te blijven hopen op het eerste punt. Vorige week tegen Ezinge waren ze er dichtbij, maar vandaag lieten de mannen van Nieuwolda zien dat het nog een hele strijd wordt om van de hatelijke nul af te komen.