JA, ik wil lid worden van de V.V. Stedum of SJO STEO! AANMELDEN

Stedum na overwinning op Groen Geel terug in vierde klasse

GRONINGEN - Dankzij de 2-4 overwinning van Stedum op Groen Geel acteert Stedum volgend seizoen in de vierde klasse. Met deze overwinning was Stedum op de laatste speeldag zeker van de zesde plaats, wat door de te vormen topklasse recht geeft op rechtstreekse promotie. Met in het achterhoofd de lastige thuiswedstijd tegen de Stadjers begonnen de Stedumers het duel. Ondanks de positie van Groen Geel op de ranglijst (derde van onderen) was van onderschatting zeker geen sprake. De Stedumers waren zo goed als compleet. Good-old Robert Freese kreeg wederom de voorkeur om als laatste man en Ronald Werkman begon na een blessure weer eens in de basis.

Vanaf het beginsignaal bleek dat Groen Geel de punten niet zo maar even kado zou geven. Toch hielp de thuisploeg de gasten uit Stedum aan een snelle voorsprong. Een lage voorzet vanaf rechts leek niet bij één van de Stedumers terecht te komen, maar de libero van Groen Geel schoot de bal in paniek achter zijn verbouwereerde doelman. Stedum had gedurende de eerste helft een handvol kansen om de voorsprong uit te breiden, maar zowel Jacco Santing als Ronald Werkman gingen onzorgvuldig om met deze kansen. Daarom kwam de voetbalwet om de hoek kijken dat de tegenstander dan wel scoort. De Stedumer verdediging greep onvoldoende in waardoor de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Stedum leek over veerkracht te beschikken, want in de daaropvolgende aanval was de voorsprong voor Stedum weer een feit. Ronald Werkman mocht aanleggen voor een vrije trap. De bal belandde op de lat, maar de goed oplettende Santing wist de rebound makkelijk in te koppen: 1-2. Dat Stedum de kansen daarna niet wist af te maken, kwam de gasten duur te staan. Een lage voorzet vanaf de rechter kant kon vanaf randje strafschopgebied ingeschoten worden. De bal kreeg niet veel snelheid mee, maar keeper De Sturler wist de bal niet meer te stoppen: 2-2. Stedum kon dus wederom opnieuw beginnen en deed dat ook. Direct vanaf de aftrap werd Jan Spijk op rechts diep gestuurd. Spijk behield goed het overzicht en legde de bal keurig terug op Santing. De aanvaller van Stedum liet de Groninger doelman wederom kansloos: 2-3. Nadat de prima leidende scheidsrechter Reinders af floot voor de rust waren de Stedumers zich er terdege van bewust dat het had nagelaten om met een grotere voorsprong de rust in te gaan.

Gevaar

In de tweede helft begon Stedum met Mathijs Colstee voor de niet geheel fitte Andries de Vries. Waar Stedum in de eerste helft telkens weer gevaarlijk kon worden lukte dit in de tweede helft nauwelijks. Het wad de thuisploeg dat op jacht ging naar de gelijkmaker. Boelie de Sturler moest een aantal keren handelend optreden en daardoor behield Stedum de voorsprong. Stedum kwam niet meer aan voetballen toe en leed te snel balverlies. Waar iedereen gedurende de tweede helft de gelijkmaker verwachtte viel deze tien minuten voor het einde toch aan de andere kant. Een hoekschop van de Stedumers kon niet worden weg gewerkt door de thuisploeg. Mathijs Colstee, die minder gelukkig inviel dan de laatste weken, wist met een droge schuiver de 2-4 te noteren. Hierna was het geloof in een goed resultaat bij de thuisploeg verdwenen en kwam de overwinning voor Stedum niet meer in gevaar.