JA, ik wil lid worden van de V.V. Stedum of SJO STEO! AANMELDEN

Twee thuiswedstrijden op 4 februari

Zowel Stedum 1 als 2 zullen zaterdag een thuiswedstrijd spelen. De mannen van Stedum 3 komen wederom niet in actie, nadat Meedhuizen 3 besloten heeft de wedstrijd te verplaatsen. Voor ons eerste elftal is het de eerste wedstrijd na de winterstop.

Stedum 1
Stedum 1 treedt in eigen huis aan tegen FC LEO 1 na weken van rust. De ploeg van Cris Feldman begon in september van het vorige jaar de competitie met een uitwedstrijd in Leens. Tegen het uit de vierde klasse gedegradeerde FC LEO werd een terechte 1-2 overwinning binnen gesleept, wat voor velen toch wel verrassend was. In ieder geval was het voor de Leensters een behoorlijk tegenvallende competitiestart en zal men nu anders uit de winterstop willen komen. Doelpunten werden toen door Milan de Vries en Matthijs Colstee namens Stedum gescoord. 

Na de nederlaag tegen Stedum behaalde FC LEO betere resultaten, want opeenvolgend werd er zeven keer gewonnen (waaronder tegen het reeds teruggetrokken TEO). Men had waarschijnlijk liever de winterstop eerder zien komen, want de drie wedstrijden vóór de winterbreak werden allen verloren. En zo haakte FC LEO af in de strijd om de koppositie. Na tien wedstrijden staan de oranjehemden op een derde positie en is koploper RZ Baflo uit het zicht geraakt. 

Waar Stedum de competitie dus sterk begon, kwam al vrij snel de klad erin. Op dit moment bezet onze hoofdmacht een negende positie op de ranglijst met 8 punten. Het excuus dat gebruikt mag worden is dat Feldman geen moment over een complete selectie kon beschikken. Hopelijk heeft de winterstop eenieder goed gedaan.

De wedstrijd in Stedum beging om 14.30 uur. De volgende spelers worden verwacht: Tomas, Lars, Jan, Erik, Lorenzo, Jasper, Matthijs, Milan, Robbert, Jitse, Sverre, Marc, Levi en Bram.

Stedum 2 
Voorafgaand zal Stedum 2 de degens kruisen met Onderdendam 2. Na de overwinning van vorige week op Winsum 5 wil de ploeg van speler/coach Juan Werkman de stijgende lijn voortzetten. Een week eerder werd slechts nipt verloren van koploper Zuidhorn 4, dus de ploeg lijkt het de laatste weken aardig op de rit te hebben. 

Onderdendam 2 kwam vorige week voor het eerst weer in actie en wist zelfs een puntje van Zuidhorn 4 af te snoepen, een knappe prestatie. En dus zijn onze mannen gewaarschuwd. Bij een nederlaag zal Onderdendam het tweede elftal passeren op de ranglijst, men zal er alles aan doen om dat te voorkomen.

De wedstrijd in Stedum begint om 12.15 uur. De volgende spelers worden om 11.30 uur verwacht: Bert Jan, Leon, André, Robert, Juan, Tijn, Tim, Jack, Hendrik, Bard, Jacco, Raymon, Andries, Mathijs, Jaap en Marcel.